
טלפונים סלולריים הם מכשירי רדיו, והם מתקשרים דרך ספקטרום הרדיו. לפני פיתוח הטכנולוגיה הסלולרית, מערכת הטלפון השתמשה במגדל אנטנה מרכזי אחד לכל עיר, ו-25 ערוצים היו זמינים. הרשת הסלולרית של היום מחלקת עיר לתאים קטנים, המאפשרים שימוש חוזר נרחב בתדירות ברחבי העיר. מכיוון שספקטרום הרדיו אינו בשימוש, הטלפונים הסלולריים יעילים באנרגיה ומאפשרים למשתמשים להשתמש בסוללה אחת למספר טלפונים.
עם זאת, היכולת לעקוב אחר צריכת נתונים יכולה להיות מאתגרת עבור אנשים מסוימים. שימוש בנתוני טלפון סלולרי יכול להשתנות באופן נרחב, ויש מספר אפשרויות זמינות. הנושא המרכזי הוא לקבוע איזו תוכנית תעבוד הכי טוב לצרכים שלך. למרבה המזל, רוב ספקי הטלפונים הסלולריים מציעים מפת כיסוי אינטראקטיבית. פשוט הכנס את כתובתך למפה כדי לקבוע אילו נושאות מטוסים משרתות את האזור שלך. אחרי זה, אתה יכול לבחור תוכנית המבוססת על הצרכים שלך. חשוב לציין שתוכניות המידע הסלולרי אינן שוות, ויש תוכניות יקרות יותר מאחרות.
שימוש במדיה חברתית הוא עוד ניקוז נתונים גדול. אפילו שימוש מזדמן בפייסבוק ובאינסטגרם יכול לצרוך כמויות גדולות של מידע סלולרי. ממוצעי השימוש בנתונים משתנים באופן ניכר 85MB לפייסבוק 720MB לאינסטגרם. כדי למקסם את השימוש בנתונים מהטלפון הסלולרי, עליך להגביל את מספר האפליקציות שאתה מוריד. האפליקציות הטובות ביותר להורדה עבור מכשירים ניידים הן אלו שלא דורשות הורדה או התקנה. אם יש לך את הזמן והיכולת להשתמש באפליקציות מרובות, נסה להישאר מחובר לאות WiFi.
התאגדות של טלפונים סלולריים ומכשירים אלקטרוניים אחרים המסוגלים ללכידת תמונה עשויה להיות יקרה לאין ערוך ולניטור ניתן גם להשתמש בטלפונים סלולריים כדי לצלם מידע רגיש וחומר מסווג. יתרה מזו, לטלפונים סלולריים יש יכולת גיאוגרפית גלובלית, וכך ניתן להגיע אליהם הן בשטח והן מחוצה לו. השימוש בו יכול להיות מוגבל, או מוגבל, בהתבסס על צרכי הארגון. למשל, שוטרים המסיירים ברגל לא תמיד יכולים לנצל את המצלמה של הטלפון הנייד.
מלבד היותו אמצעי אחסון נתונים רב עוצמה, הקישוריות האלחוטית של הטלפון הסלולרי עשויה לשמש גם לשלט רחוק. בעזרת קישורים מסוג RS-232, משתמשים יכולים לשלוט בכל ההיבטים של העברת נתונים ממקום למקום מבלי לנצל את לוח המקשים של הטלפון. יש אפילו כמה יצרנים שהגדירו פקודות מיוחדות לנתונים סלולריים. לדוגמה, סדרות סימנס 35 משתמשות בקידומת 'ATS' ובסדרת פקודות ספציפיות.
פרטים נוספים: חנות סלולר בירושלים